Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Willem Böttger

Willem Böttger

Functie:
Directeur Innovatie & Lector Biobased Bouwen

Organisatie:
NSP & Centre of Expertise Biobased Economy

Willem Böttger is binnen het Centre of Expertise Biobased Economy, een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland, verantwoordelijk voor de onderzoeksgroep Biobased Bouwen.

Binnen het lectoraat Biobased Bouwen doen studenten en docent-onderzoekers gezamenlijk onderzoek met bedrijven en overheden. Ze richten zich op zowel bouwkundige als civieltechnische toepassingen, met een sterke nadruk op de materialenkant. Naast de bouw academies sluiten ook andere expertises zoals chemie, vormgeving, gezondheid, mechatronica, bedrijfskunde zich bij het onderzoek aan.

Doel is het a) versterken, uitbouwen en opschalen van bestaande biobased bouwproducten, b) ontwikkelen, testen en toepassen van nieuwe product (ideeën)  en c) het onderzoeken van markttoepassingen, het aanpassen van regelgeving en overheidsbeleid en het uitwerken van de “business case” en opzetten van de ketenorganisatie.

Denk hierbij o.a. aan onderzoek naar bouwfysische eigenschappen , het valideren van gezondheidsclaims van innovaties vanuit de bouwmarkt geïnitieerd, maar ook vanuit goedkope agro-reststoffen. Nieuwe materialen bieden nieuwe ontwerpmogelijkheden, waarbij mechanisering en kostprijsverlaging een serieuze behoefte zijn om uiteindelijk een lagere kostprijs en grotere serieomvang te bereiken.

Böttger heeft een achtergrond in energie in het algemeen en zonne-energie in het bijzonder. Daarnaast heeft hij een ruime ervaring in strategie ontwikkeling en uitvoering en de ontwikkeling van de markt. Böttger ontwikkelde en behaalde twee Europese octrooien en startte een aantal onderzoeks-projecten resulterend in een groot aantal presentaties en papers.

Hij is tevens directeur innovatie bij NPSP, een bedrijf dat biobased, vezelversterkte kunststof producten voor de bouw, design, mobiliteit en industrie ontwikkelt. NPSP won de prijs voor het meest duurzame bedrijf in de Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie markt.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven