Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Lancering: nieuwe woninginstallatie voor gasloos bouwen

Lancering: nieuwe woninginstallatie voor gasloos bouwen

De nieuwe variant van Factory Zero’s iCEM wordt deze week gelanceerd op Building Holland. De module maakt het voor iedere ontwikkelaar eenvoudig om gasloze nieuwbouwwoningen te bouwen. Alle installatie onderdelen zijn compact geïntegreerd in een kast van nog geen vierkante meter en past in iedere laagbouwwoning. Het hele systeem komt getest uit de fabriek, wordt door het dak gehesen en hoeft alleen nog aangesloten te worden in de woning. De speciale dakkap is bedoeld om de warmtepomp weg te werken en past in zowel een horizontaal al verticaal solargrid. Door de plek op het dak, slimme aansturing en het lage vermogen is er geen sprake van geluidsoverlast.

Deze compacte en zeer complete woning installatie, met de naam iCEM (Integrated Climate and Energy Module) levert warmte en warm tapwater via een efficiënte warmtepomp, frisse lucht via een balans ventilatiesysteem met warmteterugwinning en de geïntegreerde omvormer zorgt dat de energie van de zonnepanelen gebruikt kan worden in de woning. Door de verregaande integratie kan het energieverbruik en het binnen klimaat van de woning real-time worden gemonitord. Storingen worden via 4G door gemeld waardoor ze vaak remote al opgelost zijn voor de bewoner er last van heeft gehad.

Door de hoge isolatie graad van nieuwbouwwoningen en de efficiency van de warmtepomp zal de installatie zelfs in koude winterdagen niet meer vermogen dan een koffiezet apparaat gebruiken om de hele woning warm te houden en van frisse gezonde lucht te voorzien. Zo ontstaat er geen probleem in het elektriciteitsnet en is een zeer lage energierekening gegarandeerd.

Factory Zero
Factory Zero is een jong bedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling van bouwcomponenten voor zeer energiezuinige nieuwbouw en renovatie. De ontwikkelde bouwelementen maken het voor bouwbedrijven eenvoudig de stap te maken naar zeer energie zuinige woningconcepten zoals Nul-Op-De-Meter. Veel van de complexiteit wordt geïntegreerd geleverd in een geprefabriceerd bouwelement dat eenvoudig kan worden gecombineerd met de huidige bouwmethodes. Hierdoor wordt het bouwproces eenvoudiger en hoeft er minder in huis ontwikkeld te worden. Door verregaande integratie en industriële productie zijn de bouwcomponenten ook nog eens veel goedkoper dan de huidige bouwpraktijk. Door de standaardisatie van de productie wordt de kwaliteit optimaal gegarandeerd.

Factory Zero werkt samen met grote industriële partijen als Mitsubishi, BASF en ABB. De kap van deze energiemodule is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Ubbink. Naast de energiemodule werken ze met diverse partners ook aan een complete dak- en gevelmodule waardoor binnenkort een complete woning-make-over geleverd kan worden. Op deze manier wil Factory Zero o.a. gasloze concepten eenvoudig, betaalbaar en voor iedereen bereikbaar maken.

iCEM
Met haar tweede product, de binnenopstelling van de iCEM, bouwt Factory Zero verder op het succes van de buiten opstelling. Eenvoud van installatie, een volledig geïntegreerde en gemonitorde installatie met een gunstige prijs. Factory Zero kan hiermee een gezond en comfortabel binnenklimaat garanderen en voldoet volledig aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding en de regelingen voor extra hypothecair krediet voor zeer energiezuinige woningen. Hiermee wordt voor de bouwers een hoop gedoe rondom garanties en monitoring uit handen genomen. De iCEM is door de slimme engineering en de gecombineerde investering van Factory Zero en haar partners ook nog eens het goedkoopste product op de markt.


permalink

Overig nieuws Duurzame Energie


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven