Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Vastgoedtypering Kantoren

Een van de zes onderwerpen ofwel vastgoedtyperingen die aan bod komt tijdens Building Holland 2018 is Kantoren. Vanaf 2023 mogen Nederlandse kantoren geen label meer hebben dat slechter is dan C. Dat betekent dat eigenaren hun panden energiezuiniger moeten maken. Daarbij is het de uitdaging om niet alleen het energiegebruik te verminderen maar ook te zorgen voor een gezondere werkomgeving.

Leegstand en transformatie

Het aantal kantoren dat leegstaat en zonder functie zit, groeit nog steeds. Vooral in steden als Rotterdam en Den Haag is er veel verborgen leegstand en is de markt rijp voor ingrijpende transformaties. Beleggers durven risicovollere transformaties aan te gaan, die op het eerste oog onrendabel lijken.

Een interessante mogelijkheid om de duurzaamheidsprestaties te duiden is het inzetten van certificeringsmethodieken als BREEAM, LEED en WELL. Deze certificeringen kunnen een grote bijdrage leveren aan het intern én extern communiceren van de inzet op verduurzaming. Hierbij zetten de eerste twee certificeringen in op elementen als energie, management, water, licht en meer. Dit terwijl de laatste certificering meer aandacht besteedt aan het welzijn en de gezondheid van de gebruikers in het gebouw.
 


Gratis Whitepaper: DE IMPACT VAN VASTGOED OP GEZONDHEID

In de gratis whitepaper ‘Wel(l)zijn in kantoren’ vindt u uitgebreide informatie en inspiratie over de rol van vastgoed in gezondheid in kantoren.

Gratis whitepapers

We geven een uitgebreide marktvisie en concrete tips en informatie. Daarnaast bieden we u een roadmap naar een WELL-certificering en voorbeelden van gezonde gebouwen volgens de Happy Building Index. Hierdoor bent u na het lezen van deze whitepaper helemaal op de hoogte van de invloed van vastgoed op uw human capital en bent u klaar voor de toekomst als het gaat om uw kantoor.
 

Download de gratis whitepaper

Nog geen programma-items gevonden


Partners betrokken bij vastgoedtypering Kantoren

Inventum
NOVENCO Building & Industry
Saint-Gobain Isover
Termokomfort Europe B.V.
BIMkeeper
Isovlas BV
SketchUp Pro
Carrier Airconditioning
Reesink Staal
HBI Lighting
IGG Bouweconomie
Priva Building Automation B.V.
Compac-Climaveneta
MacBright B.V.
Systemair BV
3M Windowfilm/SystemLine
Mitsubishi Elevator Europe BV
Oxycom
Navos Klimaattechniek
Isovision
Croonwolter&Dros |TBI
KSB Nederland B.V.
Actiflow
Pellini ScreenLine
Soler & Palau
Gevel Garantie Plan
Saund Group BV
BSI Group The Netherlands B.V.
Cirkelstad
Optivolt Energy Saving
Honeywell B.V. | Saia Burgess Controls
Luximprove
Regiolux
Peikko Benelux
Spirotech
Gunters en Meuser
DWH Groep

Bekijk de overige vastgoedtyperingen

Terug naar boven