Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Innovation Challenge 2018 

Powered by Building Holland en Innovations From Holland

Building Holland en Innovations From Holland willen innovaties met impact voor het voetlicht brengen. Innovaties die een wezenlijke bijdrage leveren aan de grote maatschappelijke vraagstukken waar de sector voor staat: CO2-reductie (energiegebruik gebouwen en gebonden energie in materialen), klimaatadaptatie, grondstoffenverbruik, gezonde binnenlucht van gebouwen, passende woonmilieus en de sterke vergrijzing van technisch personeel. Vast staat dat daarvoor betere en goedkopere bouwoplossingen bedacht moeten worden. Industrialisatie en digitalisering zijn daarbij sleutelbegrippen. In aanmerking komen innovaties die in Nederland worden geproduceerd, ontwikkeld of concreet toegepast in pilots, experimenten of projecten.

Genomineerden 2018

De jury heeft de innovaties beoordeeld op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking vindt plaats op 18 april om 12.45 uur op de Nexus Stage. Hieronder de lijst met genomineerden, in alfabetische volgorde:

Alklima/ Mitsubishi Electric: Wattz-In V2
De Wattz-In module is een initiatief van Alklima, Zehnder, en ABB. Wattz-In is een kant-en-klare module voor de woningbouw waarbinnen warmtepomp (Alklima), ventilatie-WTW (Zehnder) en omvormer (ABB) in optimale balans zijn samengebracht.

CyBe Construction BV: Smart Integrated Construction Solutions
Deze innovatie bestaat uit één geïntegreerd systeem waarbinnen design, engineering en productie zijn samengevoegd. Middels dit systeem kunnen producten of onderdelen van producten (bijvoorbeeld; gebouwen, bruggen, rioolputten) worden ontwikkeld en gerealiseerd.

CrowdNett (van Eneco): Crowdnett
Crowdnett is een initiatief waarbij je zelf opgewekte zonne-energie thuis kunt opslaan in een thuisbatterij en je je aansluit bij een netwerk van thuisbatterijen.

EKOTEX Wandafwerking: Graphenstone circulaire verfsystemen
EKOTEX Graphenstone circulaire verf- en behangsystemen zijn 100% recyclebaar. De verf is veilig, gezond en C2C Gold gecertificeerd.

Elestor BV: Waterstofbromide flow batterij
Deze waterstofbromide flowbatterij heeft een opslagtechnologie met een LCoS van € 0,05, die daarmee 3-5x lager is dan die van bestaande technologieën (Li-ion, loodzuur). Met deze doorbraak is opslag in plaats van een pure kostenpost een economisch aantrekkelijk verdienmodel geworden.

EverUse BV: EverUse Isolatiemateriaal
De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat gemaakt van papierafval. De plaat is ontworpen om de huidige isolatieplaten te vervangen.

For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter
Smart Facility-huizen leveren energie en slaan dit op, zodat er altijd genoeg energie is voor het eigen gebruik in balans met de omgeving. Zo ontstaat een positief rendement voor huiseigenaren en is duurzame energie toegankelijk voor iedereen

Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie
Fresh-r is vraaggestuurde ventilatie met WTW die in de muur past, omdat deze 5x kleiner is dan traditionele apparaten. Daarnaast is het fijnstof filter met fijnstof meting en weergave op telefoon een unieke feature.

IBIS Power: PowerNEST
PowerNEST combineert zonne- en windenergie op geïntegreerde en architectonisch aantrekkelijke wijze om hoogbouw met grote stappen te verduurzamen.

Kloeckner Metals ODS Nederland/ Wellsun: Jansen VISS4 – Lumiduct (Façade as a Service)
EGM architecten, ODS Geveltechniek en Pellikaan ontwierpen samen met Wellsun een gevel waarin energieopwekking en zonwering volledig zijn geïntegreerd.

 

Alklima/ Mitsubishi Electric: Wattz-In V2 CyBe Construction BV: Smart Integrated Construction Solutions CrowdNett (van Eneco): Crowdnett EKOTEX Wandafdekking: Graphenstone circulaire verfsystemen 

Elestor BV: Waterstofbromide flow batterij EverUse BV: EverUse Isolatiemateriaal   For Your Energy Freedom: POM Plus op de Meter Fresh-r: Fresh-r Cascade ventilatie    

IBIS Power: PowerNEST Kloeckner Metals ODS Nederland/ Wellsun: Jansen VISS4 – Lumiduct (Façade as a Service)

Meer informatie >>


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven