Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Innovation Boulevard: Remeha Waterstof innovatie

Remeha is bezig met de toekomst van Nederland en gelooft niet in één oplossingsrichting voor de energietransitie. Remeha staat voor meerdere duurzame oplossingen en verwacht dat de toepassing van waterstof hier ook een rol zal gaan spelen. Niet als "het enige antwoord", maar als "één van de oplossingen". Verwarmen op waterstofgas lijkt zo op het eerste oog een ideal duurzame alternatief voor verwarmen met aardgas. Bij de verbranding komt namelijk geen CO2 vrij. Bovendien kunnen we de bestaande aardgas infrastructuur met beperkte aanpassingen hergebruiken.
Remeha presenteert als eerste Nederlandse cv-ketelproducent een prototype van een waterstofketel. Deze waterstofketel is nog niet op de markt. De afdeling R&D heeft een prototype ontwikkelt dat nu uitgebreid getest en gemonitord wordt.
In de Rotterdamse deelgemeente Rozenburg start vanaf april met o.a. netbeheerder Stedin, gemeente Rotterdam en woning­stichting Ressort Wonen een proef in een appartementencomplex waar de ketel op zuiver waterstof gaat draaien.

Ga naar de plattegrond.


permalink

Overig nieuws Innovation Boulevard


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven