Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Virtueel door projecten lopen 

Virtueel door projecten lopen 

Het afgelopen jaar groeide het hoofdkantoor van Reynaers in het Belgische Duffel uit tot een baken voor research, training en distributie. De nieuwste aanwinsten zijn experience rooms met uitgebreide product- en projectinformatie en de Virtual Reality-simulatieruimte Avalon. Beleven is het sleutelwoord bij dit centrum voor virtuele bezoeken aan projectontwerpen. 

Beeld: Debbie de Brauwer

Het Avalon is een van de verse elementen van de nieuwbouw en springt bij binnenkomst in het oog.

Deze Virtual Reality-kamer laat projectteams gebouwen bekijken die nog in de ontwerpfase zitten. “Klinkt futuristisch, maar het is al werkelijkheid”, verzekert Van Der Meijden. “Je kunt hier samen met je partners naar een ontwerp kijken en er in drie dimensies doorheen lopen.” Hierbij is het de bedoeling dat interactie plaatsvindt en dat er niet enkel wordt gekeken.

“Het is de bedoeling dat je aanpassingen doorvoert aan de hand van nieuwe ideeën, terwijl je met z’n allen door het toekomstige ziekenhuis, kantoor of woning loopt. Daarnaast is de tool geschikt om eindgebruikers te laten zien hoe het eruitziet en voelt om door hun woning of gebouw heen te lopen.” 3D-modellen als Revit, Archicad, Sketchup en Navisworks zijn voorbeelden van modellen waar je in kunt binnentreden. “Vanuit de hele wereld hebben we al mensen over de vloer gehad die deze Virtual Reality-kamer hebben gebruikt. We verwachten dat de populariteit toeneemt en steeds meer mensen zelf willen ervaren hoe een project eruit komt te zien.”

Logo Reynaers BV

Reynaers BV


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven