Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Flowbox Interactive

Flowbox Interactive

De FLOWBOX Interactive is een slim en ‘connected’ sanitair systeem. Met kunstmatige intelligentie ondersteunt FLOWBOX de gebruiker bij het verminderen van zijn waterverbruik. Het systeem anticipeert daarbij op de behoeften van de gebruiker en past zich aan zijn gewoontes aan. Dankzij lekdetectie technieken verzendt de FLOWBOX de informatie naar de aangesloten interface en stelt de gebruiker in staat de klep op afstand te sluiten. Het water wordt vervolgens naar de defecte apparatuur in kwestie geleid, terwijl het de rest van het hydraulische netwerk blijft gebruiken. Dit is mogelijk doordat FLOWBOX, dankzij de App, het verloop van het waterverbruik volgt en de aangesloten eenheden op een volledig zelfstandige wijze beheert.

Hoe impactvol is uw innovatie wanneer het daadwerkelijk komt tot opschaling? Aspecten waar de jury dan onder andere naar kijkt: Draagt het wezenlijk bij aan het oplossen van één of meerdere maatschappelijke thema’s? Lost het een probleem op voor gebruikers van de innovatie. Is de uitrolbare businesscase nu of in de toekomst circulair te maken. Draagt de innovatie bij aan goedkopere en betere bouwoplossingen (Initieel en/of TCO)?

Eco-verantwoordelijkheid. Kunstmatige intelligentie in combinatie met de Key User Experience stelt de FLOWBOX in staat het optimale verbruik van de omgeving waarin het zich bevindt te meten. Zo streeft het bedrijf naar een duurzame oplossing voor het verminderen van het totale waterverbruik, bijdragend aan de transitie naar slimme, intelligente gebouwen en woningen. Lekdetectie technieken maken een optimalisatie van het hydraulisch netwerk mogelijk en dus een optimale controle van het waterverbruik. De verbetering van de constructiekwaliteit draagt zo bij aan ecologisch verantwoord en duurzamere bouwprocessen.

Hoe makkelijk en op welke manier is uw innovatie op te schalen? Aspecten waar de jury dan onder andere naar kijkt: Is de businesscase realistisch en onderbouwd. Is de argumentatie rondom opschalingsperspectieven geloofwaardig. Is de innovatie onderdeel van of inpasbaar in grotere bouwdelen of klantproposities. Is de innovatie direct toepasbaar of moeten er institutionele kaders doorbroken worden. Is er voor de het opschalen een grote sociale acceptatie nodig en hoe complex is de actorencontext waarbinnen geschaald moet worden.

Het tekort aan water in veel delen van de wereld. Smart Buildings en Connected Homes zijn steeds meer in opkomst. De nieuwbouwmarkt en de bouw-/ renovatiemarkt van kantoorgebouwen is gigantisch. De relatief simpele installatie en gebruiksvriendelijkheid van de App werken een veelvoudig gebruik in de hand.

85

Hoe vernieuwend is uw Innovatie binnen de bouwsector of voor de klant? Aspecten waar de jury dan onder andere naar kijkt: Vernieuwingsgraad binnen de sector, het type innovatie (radicaal of incrementeel) en de mate waarin cross-overs zijn gemaakt met andere sectoren.

Bijna realtime inzicht in waterverbruik bij zowel woningen als kantoren; volledig beheer op afstand van het hydraulisch netwerk dankzij de FLOWBOX app; mogelijkheid om de defecte hydraulische unit te isoleren met behoud van het gebruik van de rest van het netwerk; solide eco-verantwoordelijkheid. De oplossing past perfect in de globale benadering van intelligente en milieubewuste constructies.

Wat is de klantwaarde uw Innovatie? Aspecten waar de jury dan onder andere naar kijkt: Mate waarin de klant de innovatie zal omarmen als onderdeel van een totale woon- of gebruikspropositie? Vergroot de innovatie het waarde perspectief van of voor de gebouweigenaar. Profiteert de gebruiker van deze innovatie. Wie staat centraal: de technologie of de klant. Zijn de marketingaspecten voldoende benoemd. Spreekt de innovatie in op kenbare klantbehoeften of op latente klantbehoeften.

De FLOWBOX telt twee doelgroepen: kantoren en woningen. Bij kantoren beheert de Office Manager de FLOWBOX en bestuurt het hydraulische netwerk met de app. Bij residentieel vastgoed is de huurder of eigenaar de eindgebruiker. In beide gevallen is het innovatieve aspect sterk aanwezig: door de gebruikte technologie kan elke wooneenheid of verdieping afzonderlijk worden beheerd. Met de App kan op afstand het verschil in verbruik worden gemeten, een lek worden gedetecteerd en geïsoleerd.

Er is grote belangstelling voor het gebruik van de Interactieve FLOWBOX, uit milieuoogpunt als ook voor het voorkomen van lekkage en waterschade. Met de FLOWBOX bestuurt u zelf uw hydraulische netwerk, kent het verbruik ervan, wordt gewaarschuwd wanneer mogelijk lekkage optreedt en kunt u via de app uw hydraulische installaties geheel zelf beheren (openen en afsluiten van de magneetkleppen) om een storing te isoleren of zelfs het netwerk af te sluiten om problemen tijdens perioden van afwezigheid te voorkomen.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven