Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Derbigum

Derbigum Nederland is een dochteronderneming van het Belgische bedrijf Derbigum. Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en energieproducerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale mkb in waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. Eind vorig jaar kreeg DERBIGUM in België nog de Best Innovator Award Belgium 2008 toegekend. Daarnaast kreeg de onderneming, als enige Europese bedrijf, van de Europese Commissie de EMAS Award 2008 voor zijn continue inzet voor milieubehoud.

Greennovation

Innovatie zit in ons DNA
Derbigum is al meer dan 20 jaar intensief bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en duurzame producten. Tot op vandaag zoekt het bedrijf zonder ophouden naar alternatieve samenstellingen voor hun producten, met grondstoffen die leiden tot minder CO2-uitstoot. De opwarming van de aarde en de CO2-problematiek bereiken vandaag hun hoogtepunt. Als antwoord hierop, kan Derbigum trots naar buiten komen met een gamma duurzame producten. Zo heeft Derbigum in wereldprimeur nieuwe producten ontwikkeld die geen solventen noch vluchtige organische componenten (VOC) bevatten, alsook de eerste plantaardige dakbaan ter wereld.
Hergebruik zonder enig kwaliteitsverlies

Sinds 1999 recyclet Derbigum 4.000 ton bitumen per jaar. Dit materiaal ondergaat geen kwaliteitsverlies - u kunt het vergelijken met goud dat hersmolten wordt - en kan dus perfect herbruikt worden in de productie van nieuwe membranen. Derbigum streeft er bij de productie naar om 100% gerecycleerde materialen en organische grondstoffen te gebruiken. Deze combinatie zorgt ervoor dat het eindproduct op zich weer volledig recyclebaar is.
Een duurzaamheid van 70 jaar

Een Derbigum dak gaat pas met pensioen op 70.
Waar andere dakbedekkingen het na 15 jaar al opgeven, gaan Derbigum-dakbanen 35 jaar mee. Met een nieuwe laag blijft het zelfs 70 jaar liggen! Dit werd bewezen door onafhankelijke studies. Achteraf wordt de oude dakbedekking opnieuw verwerkt tot een 1ste kwaliteitsdakbanen.

Verder lezen

Stand: 10.031
Plattegrond


Derbigum

T: 015 215 40 00
F: (015) 215 40 11


Maak nu alvast een afspraak met deze partner

U wilt verzekerd zijn van een goed gesprek met een van onze partners op Building Holland?
Via deze meeting planner kunt u een persoonlijke afspraak plannen bij de partner naar keuze.

Direct een afspraak maken


Social Media

Linkedin   Twitter   Facebook   


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven