Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Jan Schouw

Jan Schouw

Functie:
Medeoprichter

Organisatie:
BRES

Jan Schouw is opgeleid als ecoloog.

In de jaren '80 is hij werkzaam als documentairemaker, leraar biologie, wetenschappelijk medewerker.

Vervolgens werkt hij vanaf 1985 bij de gemeentelijke Milieudienst in Breda. En ontwikkelt het eerste integrale milieubeleidsplan en uitvoeringsprogramma van Breda.

Begin jaren 90 stapt hij over naar het bedrijfsleven, als senior adviseur bij bureau CEA in Rotterdam.

Rond de eeuwwisseling neemt hij CEA over en laat het bureau groeien tot de CEA-groep door overnames en een start-up.

In 2006 verkoopt hij de CEA groep aan BuildDesk. Hij combineert zijn interesse voor duurzaam ondernemen door zijn participatie in E2cleantech en advieswerk. E2cleantech investeert in jonge bedrijven die zich richten op duurzame energietechnologie. Jan is daar mede-aandeelhouder en lid van het investment committee. Met zijn eigen BV De Volharding Breda adviseert en participeert hij in nieuwe duurzaamheidsconcepten. De focus ligt daarbij minder op de techniek, maar op nieuwe financiële en organisatorische arrangementen.

Vanaf 2011 richt hij zich in zijn woonplaats Breda op energiebesparingsprojecten voor particulieren. Aanvankelijk vanuit de Stichting BRES. In 2014 is hij medeoprichter van de coöperatieve vereniging BRES. BRES richt zich, naast energiebesparing op grotere PV projecten en participatie in windturbines. BRES heeft zich ontwikkeld tot een opvallende energiecoöperatie. Vanuit die positie wordt hij gevraagd om zitting te nemen in de besturen van ODE-decentraal en HOOM.

Binnen BRES werkt hij aan nieuwe concepten als: een ESCO voor financiering van energiemaatregelen bij particulieren en revolverende ontwikkelfondsen voor het tot stand brengen van energieprojecten van burgerinitiatieven.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven