Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Cirkelstad een 'echte' stad

Cirkelstad een 'echte' stad

Circulair bouwen én meer mensen aan het werk helpen, dat is in het kort het concept van Cirkelstad. Resultaat van die werkwijze zijn steden zonder afval én zonder uitval. Cirkelstad werkt nauw samen met Building Holland en heeft tijdens de beurs op 17, 18 en 19 april in de RAI Amsterdam een eigen Cirkelstadplein. 

Samen met de partners van Cirkelstad wordt het Cirkelstadplein een landelijk podium voor circulariteit. Er wordt hard gewerkt aan een eigen programmering, debatten, opleidingen en innovators krijgen een eigen plek op de innovatie-boulevard. Het is de bedoeling dat het plein een samenballing wordt van expertise, voorbeeldprojecten en innovaties om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van circulariteit.

Circulair slopen en bouwen
Cirkelstad is in 2014 ontstaan uit de Green Deal Cirkelstad Rotterdam en heeft ondertussen in verschillende Nederlandse regio’s navolging gekregen. Het is een samenwerkingsvorm tussen publieke en private partijen waarin het streven is om volledig circulair te slopen en te bouwen. In Utrecht heeft dat bijvoorbeeld geleid tot een circulaire hub, waar bruikbare restmaterialen uit gesloopte panden worden hergebruikt in nieuwbouw. Maar Cirkelstad is meer. Het zet zich ook in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken en aan een baan te helpen. Ook wordt er veel gedaan met ideeën en suggesties van wijkbewoners.

'Echte' stad
Cirkelstad presenteert zich als een ‘echte’ stad. Met een eigen College van Burgemeester en Wethouders dat als comité van aanbeveling fungeert. In dat college zitten oud-minister Jacqueline Cramer, ondernemer Annemarie Rakhorst, Yvonne van der Brugge van het Rijksvastgoedbedrijf, de Haarlemmermeerse wethouder John Nederstigt en. Ondernemer Rutger Büch fungeert als gemeentesecretaris en organisator. Stuk voor stuk zijn het personen die hebben laten zien dat het mogelijk is: circulair bouwen en daar mensen die nu nog aan de zijlijn staan een rol in geven.

De partners - een keur aan mensen die hun sporen in bouw en vastgoed hebben verdiend - zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op de projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een werk. Elke regio heeft een zogenoemde spinner, die coördineert en ziet toe op de voortgang.

Bezoek Cirkelstad op Building Holland. Registreer hier voor gratis toegang.


permalink

Overig nieuws Circulariteit


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven